Monday, June 1, 2009

Kristoff

Kristoff is enkele weken geleden vanuit zijn thuisland Moldavië naar Nederland gekomen om hier zijn geluk te zoeken. (men zoekt immers eerder geluk dan pech) Daar aangekomen met zijn charmante vrouw en twee kinderen werd hij warm onthaald en al gauw had hij een baan als ingenieur en een leuke Montessori school voor zijn kleine rakkers uitgezocht. Maar toen, sloeg het noodlot toe.

Hij kwam op een doodnormale dinsdagavond thuis en in plaats van een warme maaltijd en zijn gezin, vond hij een onmenselijke grote stapel gratis Sp!ts-kranten en een brief. In de brief stond dat zijn familie in gijzeling was en instructies om niet de politie te benaderen en om naar een specifieke telefooncel bij het Centraal Station te gaan en te wachten op verdere instructies.

Hij spoedde zich naar de afspraak en na een uur ijsberen voor de telefoon, begon deze te rinkelen. Het was Bart Brouwers, hoofdredacteur van de Sp!ts. Deze deelde mede dat zijn vrouw en kinderen veilig in een kolenkit in Kerkrade zaten met een paar droge korsten brood. Als Kristoff niet elke dag, vóór het ochtendgloren, Sp!tsen bij Amsterdam Centraal ging uitdelen, zou Brakke Bartje de broodkorsten afnemen. Met trillende armen en tranen over zijn wangen keerde Kristoff huiswaarts om de bloedgeld kranten op te halen. Volgens mijn laatste informatie, staat Kristoff daar nog steeds tussen de junks en verloren toeristen, de namen van zijn familie te fluisteren...



Met dank aan Binnen De Gracht voor zijn fotografische bijdrage!

1 comment:

  1. nieuwe rol van "Bruce"...seven free papers.
    geinig verhaal rond gave foto !

    ReplyDelete